Voorjaarsrit 23 t/m 29 mei 2023.

Dinsdagmorgen 23-mei 

La Place Sevenumpng

Om 09:00 uur kwamen wij bij AC Hotel te Sevenum (langs de A67) bij elkaar om deel te nemen aan de vierdaagse rit naar Burgen (Moezel).

Met 10 motoren waarvan één zijspan werden twee groepen samengesteld en de eerste dag was het een mooie route (± 230 km) door binnen wegen met bochten en het nodige stuurwerk.

De weergoden werkten niet helemaal mee, het was bewolkt en zeer frisjes, en af en toe wat motregen onderweg.


Waldeckhotelpng

Rond 16:00 uur waren wij allen gearriveerd in het Moselhotel Waldeck te Burgen, waar wij gezamenlijk, nadat iedereen zijn kamer had geïnspecteerd, onder het genot van een of twee drankjes de eerste verhalen hebben gedeeld.


Voorjaarsrit 2023 1jpg

  

Woensdag 24 mei stond er een rondrit (± 260 km) op het programma richting het Taunus gebergte. 

Taunusgebergtepng

Dit is een middelgebergte in de Duitse deelstaat Hessen, met hoogteverschillen tot bijna 500 meter met vele uitdagende haarspeldbochten. Het was die dag bewolkt met af en toe zonneschijn maar verder prima motor weer. Rond 17:00uur waren wij weer allen veilig in Moselhotel Waldeck. Er werden ervaringen gedeeld, van de route en navigatie systemen, onder het genot van een glaasje vocht. 

Geierlay hangbrugjpg

Een groep had tussen de rit door een bezichtiging gedaan aan de Hangbrug Geierlay (touwbrug voor voetgangers) met een lengte van 360 lang en 100 meter hoog in het Mörsdorfer Bachtal. Er moest vanaf de parkeerplaats nog wel enkele kilometers worden gelopen om bij de brug te komen, er was een persoon in de groep die een elektrische fiets huurde om naar de Hangbrug Geierlay te  fietsen maar helaas na 2 meter was hij al uit gefietst…..!!!!!!! 

Donderdag 25 mei stond er een rondrit (± 267 km) op het programma door het schilderachtige landschap van Moezel en Rijn, natuurlijk ook weer met diverse hoogte verschillen en haarspeldbochten, en een prachtige omgeving. 

voorj2023png


Bij Niederheimbach zijn wij de Rijn overgestoken met de veerboot, er was door onze routemaker ook een gedeelte (± 5 km) opgenomen van grevel & grit en dat was bestemd voor de jarige.

 
Schermafbeelding 2024-04-06 150119png

 

Jammer dat de jarige dit gedeelte heeft overgeslagen. Aan het einde van de grevel-grit pad (op hoogte) was namelijk een prachtige locatie “Forthaus Jagerhaus” met een perfecte menu kaart & grote koppen koffie…...

Voorjaarsrit 2023 7jpg

Het was die dag het perfecte motor weer met veel zonneschijn. Al bij al een mooie route. In de avond even gezellig nagepraat en tevens de verjaardag gevierd, met de jarige, die een prachtige uit hout gesneden uil kreeg…Hahahaha.

Voorjaarsrit 2023 2jpg

 

Vrijdag 26 mei…Een van ons clubleden, die het ochtendontbijt al om 08:00 uur had genuttigd, is daarna direct naar Deurne gereden i.v.m. zijn verplichting (aan zijn vrouw) en de markt in Deurne, enkele leden hebben hem met een startschot laten gaan….De andere motorduivels zijn omstreeks 09:15 uur vertrokken. Na 1,5 uur rijden werd het kouder en kouder, de wolken waren voor de zon gedreven, dus even stoppen voor een bakkie koffie bij de bekende “M” om even op te warmen. Dit  deed ons echt goed. Toen wij de rit wilden vervolgen stopte bij toeval ook groep twee, om een bakje koffie of chocomelk te nuttigen. Uiteindelijk heeft de zon daarna weer de wolken verdreven en zijn wij met prima weer naar het eind adres gereden, waar we nog even hebben nagepraat en hebben gewacht op groep twee. Maar het duurde uiteindelijk zolang dat gedacht werd dat deze groep recht naar huis was gereden. Bij thuiskomst toch maar even gebeld of de andere groep ook weer veilig thuis was. We kregen te horen dat zij toch nog op het eind adres waren geweest, maar wel ruim een uur later, i.v.m. een extra stop onderweg.

 

Samenvatting:

Al bij al was het  een prima en gezellige voorjaarsrit, met mooie routes. Een prima hotel met goed ontbijt en diner, dit alles in buffetvorm. Grandioos voor ieder wat wils.

Voorjaarsrit 2023 0jpg

Er was een lid bij, die letterlijk echt, veel rubber heeft achter gelaten tijdens de routes. Zijn band was bij thuiskomst tot op de draad versleten…!!. Maar uiteindelijk veilig thuis aangekomen. 

De rode draad die na elke route werd besproken was uiteraard het navigatiesysteem + instellingen. 

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en mooie routes. 

Mvg Ruud.Dinsdag 30 mei 2017.
Vandaag gingen we dan de eerder uitgestelde route rijden die Peer en Moniek hadden voorbereid en uitgezet. We verzamelden zoals gebruikelijk bij de Boerderij in Helmond en gingen uitgezwaaid door Ad Verbakel (tijdelijk uit de running) met dertien personen van start voor een mooie rit door Brabant en een stukje Limburg.


De eerste pauze hielden we op het marktplein in Sevenum en jawel hoor met Limburgse vlaai natuurlijk.

Middags werd er geluncht bij de molshoof, bij Kelpen Oler, de uitsmijters vlogen de pan uit!

Een verrassende tussenstop hielden we middags bij het optrekje van Moniek en Peer, tijdens de bezichtiging van hun mooie patiobungalow kregen we nog een appeltje voor de dorst.

Bij het eindpunt van de route in Helenaveen lieten deze oude snoepers zich het ijs goed smaken.

Het was weer een hele mooie route, bedankt Moniek en Peer voor jullie inzet!

Henk van der linden

---------------------------------//------------------//-------------------------------------------------

Dinsdag 16 t/m vrijdag 19 mei 2017.

Midweek met Pieter Prins naar Duitsland

Op dinsdag 16 mei vertrokken 's morgens 28 deelnemers van Mtc Helm-op in zelf samengestelde groepjes vanaf het AC restaurant aan de A2 bij Nederweert voor een vierdaagse toertocht naar het Eifelgebied in Duitsland. De groep van Pieter vertrok als eerste en vervolgens om de paar minuten de volgende groep. Bij elke groep reden een of meer mensen met een navigatiesysteem op hun motor zodat iedereen min of meer dezelfde route reed, de pauzeplaatsen waren vooraf bepaald maar hoefden niet noodzakelijk aangelegd te worden. Wel was afgesproken om in ieder geval op tijd aan het diner te verschijnen bij het overnachtinghotel. De route liep door zuid Limburg en in het plaatje Wittem werd een koffiepauze gehouden. Iedereen was nog bij elkaar dus dat ging goed. Na de koffiestop ging het verder, via een stukje Belgisch grondgebied reden we bij het plaatsje Sief, Duitsland binnen. Tijdens de lunchpauze vertelde Peter dat hij zijn portemonnee was verloren met daarin zijn geld en papieren, dat was flink balen maar gelukkig werd hij financieel opgevangen door zijn motormaten. Iedereen kwam probleemloos aan bij Hotel Zum Schwartsen Kreuz in Altenaer.


Op woensdag 17 mei werd er een rondrit gemaakt door het Rheinthal, Moselthal en de Hunsruck. Het was een prachtige route door deze mooie omgeving met stralend weer en uitdagende wegen.

Na het avondeten werd er nagenoten op het zonnige terras bij het hotel en sommige leden maakte nog een korte wandeling in Altenaer. Rond elf uur werd het tijd om naar bed te gaan, afrekenen met de serveerster, haar hartelijk bedanken voor de goede zorgen en morgen weer op tijd op!

Donderdag 18 mei, de derde dag van deze midweek werd er na het ontbijt uitgecheckt bij het hotel en gingen we wederom met een mooie route voor de boeg, op pad naar ons volgende en laatste overnachtinghotel. De weersvoorspelling voor deze dag waren iets minder gunstig maar bleken alleszins mee te vallen, onderweg naar Wolfhotel "Zur Wanderuh" in Kopp, reden we na Echternacht over "Route de Berdorf" een prachtige weg met veel bochten en overhangende rotspartijen.

Aangekomen in Kopp bleek het hotel mooi gelegen in een bosrijke natuur alwaar we hartelijk werden ontvangen en na het inchecken en een opfrisbeurt konden we genieten van een glas ijskoud bier of een ander drankje als aperitief voor het diner. Het hotel was uitbundig gedecoreerd met originele schilderstukken die zelfs buiten de lijsten doorliepen op de wand. Na heerlijk gegeten te hebben gingen we op pad om de in de buurt gelegen ijsgrotten van Birrerborn te bezoeken maar dit bleek toch een brug te ver, we kwamen nog wel uit bij een verborgen Mariabeeldje. Omdat de avond begon te vallen besloten we om terug te gaan, in het schemerdonker liepen we over het bospad richting ons hotel toen we een overstekende vuursalamander zagen. We hebben het diertje even staan te bewonderen voordat hij/zij tussen het struikgewas verdween. Terug in het hotel nog gezellig bij elkaar gezeten en weer op tijd naar bed om uit te rusten voor de terugreis.

    

Vrijdag 19 mei, het regende en er was voor de rest van de dag niet veel goeds voorspelt zodat besloten werd om voor diegene die wilde op eigen gelegenheid of per groep voor de snelweg te kiezen i.p.v. de uitgezette route, de meeste kozen voor de autowegen. Het zicht werd beperkt door de soms hevige regenval en het was dan ook goed opletten geblazen. Helaas is Ad op onverklaarbare wijze onderuit gegaan en in het ziekenhuis beland, omdat hij als laatste in een groepje de snelweg opreed en het zicht werd ontnomen door vrachtverkeer heeft niemand hier iets van gemerkt.

Verder is iedereen veilig thuisgekomen en viel het letsel van Ad gelukkig mee, hij is na enkele dagen ontslagen uit het ziekenhuis en weer thuis gekomen met een ingepakte elleboog, zijn zwaar beschadigde motor is inmiddels weer opgeknapt en Ad heeft inmiddels na een korte herstelperiode alweer een paar tochten gemaakt. Ook Peter zijn portemonnee was weer terecht en deze heeft hij bij de politie in België kunnen ophalen, weliswaar met papieren maar helaas zonder geld.

Eind goed (bijna) al goed, het was een zeer mooie vierdaagse met mooie motorroutes in een prachtige omgeving en met prima hotels waar het goed toeven was.

Namens alle deelnemers; Pieter bedankt!

Bekijk alle foto's in onze Foto Galerij.

Henk van der Linden

--------------------------------------------//--------------------//-------------------------------------


Dinsdag 2 mei 2017.   Spontane Rit
Onze maandelijkse toerrit van 25 april j.l. was een maandje doorgeschoven vanwege de slechte weersvoorspelling; koud met regen en harde windstoten met misschien wel een hagelbui er tussendoor, achteraf bekeken viel het erg mee met die buien en scheen zelfs een groot deel van de dag de zon. Met die gedachten in mijn achterhoofd dacht ik er goed aan te doen om ondanks de voorspelde regenbuien toch een spontane toertocht te organiseren met de hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn, maar helaas.....

Bij wijkhuis "de Boerderij" kwamen bij lichte regenval  7 motards bijeen en na onderlig overleg werd besloten om de uitgezette toertocht toch maar gaan te rijden.

Het zicht wordt er ook niet beter op

Tijdens het eerste deel van de tocht naar Thorn bleef het gestaagd miezeren en daarom werd er tijdens de pauze bij restaurant stadsherberg Grasborn onder het genot van een stukje limburgse vlaai nogmaals overlegd. De meerderheid wilde nog wel doorrijden naar het geplande lunchadres nabij Gangelt in Duitsland en daarna beslissen. Een man hield het voor gezien en met 5 motoren en 6 personen gingen we weer op pad om een uurtje later te arriveren bij restaurant "Haus Hamacher". Tijdens de lunch bespraken we de weersomstandigheden bij  de tot nu toe afgelegde route en constateerde dat de temperatuur wel meeviel en ook was er weinig wind maar het continu blijven regenen begon iedereen wel op te breken en daarom werd besloten de route af te breken en de snelste weg naar huis te kiezen. Langs de A2 nog even een tankstop waarbij alvast afscheid werd genomen zo dat een ieder tussentijds kon afzwaaien. Zelf was ik weer voor half drie thuis met zo'n 180 kilometer op de teller en weer een ervaring rijker.

Groetjes en volgende keer beter!

Henk van der Linden

Dinsdag 28 maart 2017.


De eerste toerrit van onze motorclub in 2017 was een groot succes, met meer dan 30 deelnemers ook de grootste groep van Mtc Helm-op sinds de oprichting die in een colonne volgens het Follow Up systeem op pad gingen voor een mooie toerit van ruim 180 km lang en met een gepland bezoek aan de mooie binnenstad van Kevelaer. De tocht is prima verlopen en het weer was ongekend mooi voor deze tijd van het jaar.


Bakkie doen bij de Welsche Hut.


Lekker lunchen in de zon op het terras in Kevelaer.


Met het volle pont de Maas over bij Cuijk..


Voor ons was er geen plaats meer op het pontje dus dat werd even wachten in het zonnetje, onder een wolkeloze hemel en met een temperatuur van een graad of negentien niet echt een straf.


Donderdag 23 maart 2017.
De laatste inloopavond van onze winterstop 2016/2017 werd druk bezocht, bijna al onze leden waren aanwezig. Pieter Prins had Corine Toirkens weten te strikken om een lezing te verzorgen over hulpverlening bij ongevallen.

Corine Toirkens is gediplomeerd ambulancechauffeur (na 28 jaar met vervroegd pensioen, FLO) gediplomeerd rijinstructeur IBKI/Innovam A/BE, gediplomeerd rijinstructeur verhoogde rijvaardigheid PROcentrum Eindhoven, rijinstructeur Regionale Ambulance Voorziening Zuidoost Brabant en rijinstructeur Stichting Wensambulance Brabant. Mocht je nog meer van Corine willen weten bezoekt dan haar internetsite http://www.motormeidenrijden.nl.

Belangrijke onderwerpen kwamen aan bod, zoals takenverdeling van hulpverleners wanneer er een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden, wat je kunt doen en vooral wat je niet moet doen. Slecht enkele leden van onze motorclub hebben een EHBO diploma dus de uitleg van Corine was zeer verhelderend en leerzaam. We kregen ook nog enkele nuttige tips waaronder de opmerking dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen en mocht er onverhoopt toch een ongeluk plaats vinden, zorg dat je een veiligheidsdeken bij je hebt en dat je weet waar je bent, een 112-app kan je daarbij helpen. 

In het laatste deel van deze inloopavond lichte Pieter Prins een tipje van de sluier op omtrent zijn geheimzinnige aankondiging om de jubileum rit in het voorjaar van 2018 een bijzondere bestemming te geven. Middels een Powerpoint presentatie lichte Pieter zijn plannen toe om toertocht te willen organiseren naar Wales.

Afbeeldingsresultaat voor motorrijden in Wales

Een groot deel van de aanwezige leden gaven aan dit een goed plan te vinden en Pieter kan dus aan de slag

Donderdag 23 februari 2017.
Algemene Leden Vergadering van Mtc Helm-op, 25 leden waren aanwezig op deze avond bij de Boerderij in Helmond.

1.Pieter Prins deed verslag van de gehouden activiteiten door onze motorclub in 2016 en maakte hierbij gebruik van een power point presentatie. Ook de trip naar Ierland werd genoemd vanwege de deelname van een twaalftal leden van Mtc Helm-op. Het was een leuke presentatie met mooie foto's en Pieter kreeg dan ook een welverdiend applaus voor zijn inspanningen.

Penningmeester Harrie de Jong deed verslag over de inkomsten en uitgaven in 2016. 

De vergadering werd rond 22:00 uur bij gebrek aan een hamer met een ferme vuistslag gesloten waarna er nog gezellig werd nagepraat onder genot van een drankje o.a. aangeboden door Uriël van Deursen van van de Pol Motoren.


Donderdag 26 januari 2017.
Inloopavond van Mtc Helm-op werd goed bezocht, meer dan 30 deelnemers waren aanwezig voor de presentaties van de voorjaar- en najaar midweken.Zaterdag 19 oktober 2016.
Ter afsluiting van ons motorseizoen hadden leden van Mtc helm-op, samen met hun partners een feestje in wijkhuis de Boerderij in Helmond. 

Pieter Prins heette iedereen van harte welkom en gaf uitleg over het verdere verloop van de avond. Zoals eerder gebruikelijk gingen we een gezellig potje sjoelen en darten en ook moest er een aantal vragen beantwoord worden. Iedereen kreeg een formulier waarop de resultaten van de spelletjes werden genoteerd en de vragen zo mogelijk beantwoord konden worden.

Game On!Gezelligheid rondom de sjoeltafels

Met elegantie en souplesse werden de pijltje gegooid, de resultaten waren wisselend. Tijdens de avond werden er warme hapjes geserveerd met als klapstuk nog een heerlijke puntzak met frietjes.

Aan de bar werden nog wat (serieuze) onderwerpen besproken.


Pieter berekende de resultaten op de ingeleverde formulieren onder het toeziende oog van Ruud.

Toen de winnaars bekend waren werden de prijzen, o.m. beschikbaar gesteld door van de Pol motoren, uitgereikt.

De eerste prijs, een motorjas, werd gewonnen door Peter Brouwers. De tweede prijs was voor Corrie de Jong die kan nu met warme handen de winter in. De derde prijs, een luxe poetspakket om de motor weer oogverblindend te laten glanzen, ging naar Joke Verhees.

Nadien was het nog lang gezellig en gingen de meeste gasten pas na middernacht naar huis. 

Om meer foto's van deze avond en al onze andere activiteiten te bekijken klik je hier.

------------------------------------------//-------------------//-----------------------------------------------

Dinsdag 25 oktober.
Het was fris, 10 graden slechts en toch nog met 12 motoren aan de start, dat viel niet tegen! We vertrokken vanaf de Boerderij in Helmond en maakte in eerste instantie een leuk rondje om Helmond heen via Bakel, Aarle-Rixtel, Stiphout, Nuenen en Mierlo zodat we na een uurtje rijden nog steeds maar enkele kilometers van Helmond verwijderd waren. In Mierlo sloot Hennie Knoops zich bij de groep aan en reden we richting Limburg. In Stramproy werd er even gepauzeerd voort een lekker bakkie koffie met een stukje vlaai voor de liefhebbers. 

Afbeeldingsresultaat voor motorrijders groeten elkaar

Daarna reden we langs de Maas richting Maastricht maar voordat we daar waren gingen we eerst nog even lunchen bij 

Afbeeldingsresultaat voor Friends Bunde  In Bunde.

Een enorme vrachtwagen ging achteruit tussen onze geparkeerde motoren door laveren, dus gingen enkele van ons even buiten kijken of dat wel goed ging. Het ging goed dus na de lunch gingen we weer op pad, eerst door de buitenwijken van Maastricht, de Maasbrug over en dan weer noordwaarts via Belgische dorpjes en plaatsjes, de grotere steden lieten we natuurlijk links liggen. Onderweg hadden we nog een tankstop en een korte pauze. Op een paar spatjes na hebben we het droog gehouden en even na 5 uur kwamen we aan op het eindpunt in Lierop en namen we afscheid van elkaar,

Iedereen bedankt voor het meerijden en tot een volgende keer!

Henk van der Linden

------------------------------------------------//-------------------//----------------------------------

Dinsdag 27 september.

Een prachtige nazomerdag of liever gezegd een prachtige herfstdag, zonnig, droog en bijna geen wind. De opkomst was met 23 deelnemers dan ook weer geweldig en fijn voor de organisators van deze toerrit door België. Met Harrie de Jong als Roadcaptain en Peer van Beek als wegzetter en ondergetekende als achterrijder togen we op pad en al gauw verlieten we Helmond om binnendoor via Lierop en Craenendonck richting de zuiderburen te toeren. Even voor de grens werd gestopt voor een korte rek- en strekpauze. We hadden nog wat kilometers te gaan dus na een kwartiertje werd er alweer vertrokken om zo rond half elf te arriveren bij café "'t lochterhuys" in Hechtel-Eksel. De eigenaar was zo vriendelijk geweest om voor onze motorclub zijn zaak, die eigenlijk op dinsdags gesloten was te openen.


Ondanks het mooie weer werd de koffie en thee binnen genuttigd omdat het terras meubilair nog binnen stond.

Na de koffie-pauze werd er onder een wolkeloze hemel weer opgestapt voor het vervolg van onze tocht. Het vertrek verliep niet helemaal vlekkeloos omdat er wat getreuzeld werd en een aantal motards een afslag misten, maar alles kwam weer goed en bij de lunch was de hele groep weer bij elkaar. De toertocht ging over enkele kleine wegen die verhard waren met split maar met de nodige voorzichtigheid bleef iedereen overeind. Rond een uur waren we gearriveerd bij ons lunch adres Café "De Schilders" nabij Herselt waar uit de de zeer beperkte kaart door de meeste van ons werd gekozen voor de Croque met ham en kaas.

De aanwezige bediening deden hun uiterste best om iedereen zo snel mogelijk van eten en drinken te voorzien maar het was inmiddels toch al weer kwart over twee geworden toen we vertrokken voor de laatste helft van deze tocht. Er werd nog even gestopt om (goedkoper) te tanken en vervolgens reden we over de mooiste weggetjes van dit deel van België om bij Postel weer de grens over te steken en door te rijden naar restaurant "Zomerhof" bij Schaft voor een laatste pauze, enkele deelnemers namen hier al vast afscheid maar de meeste stapten na een half uurtje weer op de motor voor het laatste, maar zeker niet het minst mooie deel van deze zonnige toertocht die eindigde in Lierop bij de kerk. 

Iedereen bedankt en tot een volgende keer!

Henk van der Linden

---------------------------------------------//--------------------//----------------------------------------

Op dinsdag 30 augustus werd er verzameld bij hotel Stein-Urmond.

Met 20 deelnemers gingen we op pad voor een motorstoertocht via België, Luxemburg, Duitsland naar de Vogezen in Frankrijk.

Het was vier dagen lang genieten van de mooie routes, het geweldige nazomer-weer en de de prachtige natuur.

Meer foto's vind je in onze   foto Galerij

----------------------------------------------------------//-------------------//-------------------------------

Dinsdag 23 augustus 2016.

Het zou een hete dag worden met temperaturen rond de 30 graden maar dat weerhield 22 motorrijders niet om 'smorgens rond 9:00 op  het startpunt  bij wijkhuis de boerderij in Helmond te verschijnen voor een mooie rit door Brabant en een stukje van noord Limburg.


Nog even een welkomst woord door Moniek van Loon met wat relevante informatie over de rit en de vraag of iedereen het wegzet systeem begreep er was nl. ook een gastrijder onder ons, alles was voor iedereen duidelijk dus de helm op en op pad. De temperatuur was (nog) aangenaam en we reden over mooie landweggetjes via Boerdonk, Keldonk, Zijtaart en Liempde naar ons eerste  koffie of iets anders -adres richting Lennisheuvel. Na een dik uur gereden te hebben werd er even langs de kant van de weg gestopt voor een rek en strekpauze, Moniek kondigde alvast onze komst aan bij ons eerste koffiestop. Na een kwartiertje werd de tocht hervat en even later bereikte we het tot een restaurant verbouwde boerderij "Jacobus Hof"met een echt boerderij-terras waar de kippen met kuikentjes tussen de tafeltjes door scharrelden. 

We hadden nog amper plaats genomen of de serveerster kwam al aanlopen met een blad vol dampende koffie, prima geregeld dus! Na de koffiepauze weer op pad en rustig rijdend achter een landbouw - voertuig werd de groep voorbijgereden door een jongeman op een snorbrommer, zonder helm en met een snelheid van zo'n 50 a 60 km per uur slingerend over de weg en bijna in botsing met een tegemoet komende vrachtwagen, hoofdschuddend na gekeken verdween hij in de verte. Rond half twee bereikten we het eetcafé Witte Paard in Volkel, hier was de bediening blijkbaar niet berekend op een grote groep want het duurde wel even voordat iedereen was voorzien van spijs en drank, maar goed we hadden de tijd en het eten was goed. Tot onze verrassing kwam Ad Verbakel ook nog opdagen, hij had eerst nog andere verplichtingen gehad maar kon het niet laten om gezellig met ons het laatste deel van de rit mee te rijden.Er werd nog even getankt en via Wanrooij en Oeffelt reden we het Limburgse land in, de temperatuur was inmiddels gestegen naar 30 graden en na een klein uurtje rijden bereikten we Ottersum waar werd gestopt voor het nuttigen van volgens insiders het lekkerste vanille ijs in de streek. Weer een beetje afgekoeld vervolgde we onze weg en reden o.m. door het mooie natuur gebied van Nationaal Park Maasduinen naar het eindpunt in Helenaveen. 

Het was een mooie route over bijna allemaal landelijke wegen met veel natuurschoon, alles was prima geregeld en we zijn ook niemand verloren onderweg, bij het afscheid werden Moniek en Peer dan ook hartelijk bedankt voor deze geslaagde tourtocht en hun inzet en daar sluit ik mij graag bij aan!

Henk van der Linden


------------------------------------------------//--------//----------------------------------------------

Dinsdag 26 juli 2016.

Prachtig motor- weer was er voorspeld en hoewel door mij zelf aangekondigd was ik per abuis een uur te vroeg bij McDonald's in Echt vanwaar we zoude starten voor een mooie route door Limburg, een klein stukje Duitsland en dan via België weer terug naar het eindpunt bij McDonald's in Nederweert, dus eerst maar koffie drinken en wachten op wie er allemaal zouden komen opdagen.


Dat viel dus niet tegen, maar liefst 27 mensen gingen mee op deze tour!

Pieter Prins bood aan om te fungeren als Roadcaptain zodat ik met mijn vrouwtje achterop gezellig in de groep mee kon rijden . We reden al snel de bebouwde kom van Echt uit en reden over leuke landweggetjes door het Limburgse landschap en na zo'n 10 km reden we al door het Duitse landschap met als enige verschil de plaats- en Straße namen. Na slechts 7 km weer terug in Limburg en via Doenrade en misschien de wat minder bekende plaatsjes als Oensel, Houthem en Vilt richting Margraten. Hoe verder naar het zuiden hoe meer leuke bochtjes en na ruim een uur rijden met onderweg ook nog een korte rek- en strekpauze kwamen we aan bij Gasterij Herberich nabij het plaatsje Reijmerstok.

Gasten van de naastgelegen camping toonden volop belangstelling en kwamen onze motoren bewonderen. 

Na de koffie met heerlijke versgebakken Limburgse vlaai voor de liefhebber gingen we weer op pad, uitgezwaaid door de vriendelijke serveerder die ook nog even snel een foto van onze groep maakte. Vanaf hier werd het landschap heuvelachtig en dat zou voorlopig ook zo blijven. Vlak voor het Belgische plaatsje Aubel sloegen we rechtsaf om zo'n 4 km verder bij de Abdij van Val Dieu uit te komen. Hier worden heerlijke bieren gebrouwen en je kunt een rondleiding krijgen en de verschillende bier soorten proeven....behalve op dinsdag en als je met de motor bent, jammerr !Dus maar weer verder gereden en meteen een paar S bochten genomen met traditioneel Belgisch wegdek wel spannend maar ook slecht voor de bendjes. Nog steeds heuvelachtig en rijdend over de kleinste weggetjes en door rustige dorpjes ging het richting Visé waar we dwars door het centrum reden en de Meuse  overstaken om vervolgens weer noordwaarts richting Nederland te gaan maar zover is het nog lang niet, we werden nl. eerst nog verwacht bij restaurant Delicia in Zichen-Zussen-Bolder om te lunchen.


Bij aankomst waren de gereserveerde tafeltjes snel gedekt en gevuld met vooraf bestelde gerechten zodat we meteen aan konden vallen. Het eten was er goed en de bediening vriendelijk zodat we voldaan en goed gemutst na een uurtje weer onze motoren starten om op weg te gaan. Het heuvellandschap achter ons latend reden we wederom zoveel mogelijk over B weggetjes tussen graanvelden, door bossen, langs het Albertkanaal en voor Zutendaal rechtsaf richting Maasmechelen waar werd gestopt om te tanken. Na het tanken gingen we verder en reden door het plaatsje Stokkem waar we rijdend door de kleine met kinderkopjes beklinkerde straatjes en historische huisjes ons terug in de tijd waande.  Onderweg werd nog een keer gestopt om even de benen te strekken en ook het laatste stukje van de route was leuk met verrassende stukjes natuur naast de Zuid Willemsvaart bij Bree in België. Nog ruim voor 17:00 uur kwamen we aan op het eindpunt bij McDonald's in Nederweert, drie motorrijders hadden, waarschijnlijk doordat verkeer het zicht op de weggezette motorrijder beperkte/belemmerde, een verkeerde afslag genomen maar zij zijn via een andere route naar het eindpunt in Nederweert gereden dus eind goed all goed.

Pieter Prins bedankt voor het voorrijden, Ruud Coolen voor het wegzetten en Fred Wix voor het achter rijden.

Iedereen bedankt voor het meerijden en tot volgende keer!

Henk van der Linden.

-------------------------------------------------------//--------------------------------------------------------

Dinsdag 28 juni 2016.

In het Zuid-Limburgse heuvelland waan je je in het buitenland. Dit deel van ons land heeft een geheel eigen karakter met zijn steile hellingbossen, gevarieerde flora en fauna, idyllische oude dorpjes met wegkruisen, Mariakapelletjes, vakwerkhuizen, kastelen en talrijke bouwwerken opgetrokken uit mergel. 

Met 19 motoren, waaronder 5 Ierland gangers pas twee dagen terug in Nederland, zijn we omstreeks half tien gestart bij McDonald's in Nederweert om deze keer de Mergelland route van de ANWB te gaan rijden, het weer en de temperatuur waren prima. Na een uurtje rijden werd er gestopt bij;

 

hier werd even gepauzeerd voor een lekker bakje koffie of thee met een heerlijk stukje appelgebak voor de liefhebber. Hierna werd onze weg vervolgt en kwamen we al snel in het typische Limburgse heuvellandschap waarbij zelfs enkele S-bochtjes moesten worden genomen.Tijdens het middaguur stopten we bij een leuk terrasje met voldoende parkeer ruimte voor onze motoren om daar te lunchen en de vorderingen van het inmiddels gereden deel van de route te evalueren.


Omstreeks 14:00 uur vertrokken we voor laatste deel van de Mergellandroute dat eindigde bij Maastricht Airport waar onze deelnemers konden tanken en de keuze maken om via de A2 sneller naar huis te rijden of om via toeristische wegen naar Helenaveen te rijden, het eindepunt van deze toertocht. Een uurtje later als verwacht, o.m. door verkeerd rijden en een extra tankstop, arriveerden we in Helenaveen. Nog snel een verfrissend ijsje en afscheid nemen van wederom een geslaagde motorstocht met zeer goed weer en gelukkig geen ongelukken.


-----------------------------------------------//--------------------------------------------------------

Vrijdag 17 juni 2016.

Op vrijdag 17 juni vertrokken 9 leden van MTC HELM-OP waaronder onze voorzitter Pieter Prins met zijn vrouw Nellie op een door hem georganiseerde reis naar Ierland. De deelnemers van dit privé initiatief waren allen stellen en bekenden van Pieter in totaal 46 personen. (30 motoren)

Op de Ferrie van Stenaline werden de motoren met spanbanden goed vastgezet.

De natuur in Ierland was ruig evenals de kleine slecht onderhouden weggetjes en zo nu en dan kwamen we wat loslopende schapen en zelfs een groepje jonge hondjes tegen.

Na een flinke hoosbui met zelfs sneeuw en hagel moest er in de lager gelegen ondergelopen wegdelen eerst de diepte gepeild worden voordat er verder gereden kon worden

Onderweg was er ook de gelegenheid om historische bouwwerken zoals kastelen te bewonderen maar ook deze whiskey stokerij stond op het programma.

Het was een mooi avontuur en iedereen is inmiddels weer heelhuids teruggekeerd.

Bedankt Pieter en Nellie!

-------------------------------------------------------//---------------------------------------------------

Dinsdag 31 mei 2016.

De Kempen is een streek met de geur van keuterboertjes, onvruchtbare grond en armoe (de Aardappeleters van Van Gogh). Dat dit beeld van vroeger niet meer opgaat, merk je al snel aan de typische Brabantse langgevelboerderijen; alle ramen en deuren aan één lange kant, het dak op de onderste (pannen)rand na met riet bedekt. Ook het landschap ziet er welvarend uit met bossen en landerijen die doorsneden worden door riviertjes en kanalen als de Dommel, de Beerze en het Wilhelminakanaal. Door dit afwisselende landschap reden we deze keer met 11 motoren, we waren gestart bij "de Boerderij" in Helmond maar al na 2 km viel de groep uit elkaar doordat iemand die weggezet was niet had gewacht op de achterrijder, maar enfin na 10 minuten wachten was de groep weer compleet en konden we onze trip voort zetten. De Kempenroute werd niet exact gevolgd om diverse dorpskernen en wegen met verkeersdrempels te mijden. De eerste pauze hadden we in Hamont nabij een kerkplein met voldoende parkeerplaatsen voor onze motoren en de lunch werd gebruikt bij restaurant de Kempen in Knegsel waar voor een redelijke prijs de lekkerste uitsmijters, tosti's etc, prachtig opgemaakt werden geserveerd.


De tocht eindigde in Stiphout bij een ijssalon en onder het genot van een lekker ijsje namen we afscheid van elkaar en een geslaagde motortocht.

Iedereen bedankt en tot volgende keer!

Henk van der Linden.

-------------------------------------------------//--------------------------------------------------------

Midweek van 23 t/m 26 mei 2016.

Op maandag 23 mei werd er verzameld bij AC restaurant Nederweert zuid aan de A2 bij Nederweert. Na de koffie met gebak gingen we met 28 deelnemers op pad voor vier dagen rijplezier in Duitsland. De eerste dag was een beetje nat en ook hadden we te maken met wat motorpech maar uiteindelijk is iedereen goed aangekomen op het eerste overnachtings-- adres in Machtenes Mulle. De overige dagen hielden we het nagenoeg droog en hebben we volop kunnen genieten van de mooie en soms spannende ritten door bossen en over bergen en dalen. Foto's hiervan kun je bekijken op onze fotogalerij en Frans Verbakel heeft het e.e.a. gefilmd, klik HIER om het filmpje op Youtube te bekijken.

Bedankt Pieter en Nellie!

--------------------------------------------------//---------------------------------------------------------

Dinsdag 03 mei 2016.

We hadden deze route naar het land van Maas en Waal al een week moeten verzetten vanwege de slechte weersvooruitzichten maar vandaag mochten we niet klagen over het weer; droog, licht bewolkt en niet te veel wind. Dat konden we ook merken aan de opkomst, maar liefst 16 motoren waaronder een motor met zijspan  met passagier verschenen aan de start bij wijkhuis "De Boerderij" in Helmond.

Moniek van Loon was bereid om te functioneren als Roadcaptain met Peer van Beek als haar wegzetter en Ger Jansen was de laatste in de rij en hij kreeg voor deze gelegenheid een extra opvallend hesje aan zodat iedereen die weggezet was kon zien dat hij weer voor Ger kon aansluiten in de toer.

Er was gekozen voor een bochtige route en daar kon op de weg door de wijk   Dierdonk al meteen aan begonnen worden. We reden overal binnendoor zoveel mogelijk de woonwijken en dorpskernen vermijdend naar Groesbeek voor onze eerste pauze bij een leuk restaurantje in het midden van het centrum.

Na de koffie reden we via de zevenheuvelenweg naar Berg en Dal en vervolgens naar Ooij om dan via de Ooijse banddijk door het prachtige natuurgebied langs de Waal naar Nijmegen te rijden om daar via een ingewikkelde wegreconstructie over de Waalbrug naar de noordoever te rijden die we bij het Waaldorpje Oosterhout weer oppikten. Kilometers lang reden we over de Waal banddijk genietend van het mooie weer, de bochtige dijken en het mooie rivieren landschap richting Beneden Leeuwen om daar de inwendige mens te gaan versterken.


Bij de Twee Linden in Beneden Leeuwen was het goed toeven, in het zonnetje op het terras werden goed verzorgde uitsmijters, tosti's en zoal meer verorberd en gingen we na zo'n drie kwartier weer op pad voor het laatste deel van de route. Eerst nog even een tankstop en dan richting de Maas want die stond ook nog op ons programma. Van beneden Leeuwen reden we langs het mooie watersportgebied "De Gouden Ham" met de talloze jachten op het water en namen toen het pontje bij Maasbommel om zo over wederom mooie dijken langs de Maasoever te rijden tot aan het dorpje Neerloon.


Vanaf Neerloon naar Reek en dan over toeristische weggetjes met een boog om Uden heen naar het eindpunt in Lieshout. Onderweg kwamen we nog een busbaan obstakel tegen, voor de motorrijders geen probleem maar Frans met zijn zijspan moest keren en een andere route kiezen. Op het terras van restaurant Morees in Lieshout werd nog even gezellig na gepraat en na het nuttigen van een drankje namen we afscheid van elkaar.

Iedereen bedankt en tot de volgende keer! 

Henk van der Linden

----------------------------------------------//------------------//------------------------------------------Dinsdag 29 maart 2016.

Slechts 7 motorrijders waren naar "De Boerderij gekomen voor de eerste toertocht met mtc Helm-op, geen geweldige opkomst maar wel begrijpelijk want de temperatuur was wat aan de lage kant met 6º boven nul en daarbij wat regen en een stevige wind dat zag er niet uitnodigend uit, maar desondanks togen we, uitgezwaaid door Pieter Prins op pad en al voordat we Helmond uitreden hield het op met regenen. De route hadden we al eerder gereden met Peter Brouwers op kop maar deze keer reden we hem in tegengestelde richting en dat gaf toch weer een ander perspectief, onderweg brak zo nu en dan de zon even door en de temperatuur steeg ook naar de dubbele cijfers. Na ongeveer 1,5 uur rijden bereikten we onze eerste stopplaats bij Herberg "De Schutskuil" daar konden we genieten van koffie met appel/abrikoos vlaai, een heerlijke specialiteit van het huis. Na een dik half uur gingen we weer op pad en reden via mooie weggetjes richting Uden, voorzichtig rijden natuurlijk want de wegen waren nog nat en hier en daar lag er ook slijk op de weg van landbouw werkzaamheden.

Zo rond half een reden we de markt in Uden op om bij restaurant "Ons Cafeej" te gaan lunchen. Bij het parkeren van onze motoren vertelde Peter Brouwers dat hij een voorwerp in zijn achterband had gereden en dat deze langzaam leeg liep. Na lekker geluncht te hebben stelde Ger Jansen luchtpatronen beschikbaar om de inmiddels leeg gelopen band van Peter voor even te vullen zodat hij ermee naar het dichtstbijzijnde tankstation kon rijden en hem daar verder vol te pompen zodat hij naar huis kon rijden. Met een mannetje minder gingen we weer verder op pad voor het laatste deel van de route, het bleef droog en voor dat we het wisten waren we al weer op het eindpunt midden op de Markt in Deurne, daar hebben we nog even nagepraat op het zonnig terras van Beekman en Beekman. 

Het weer was alleszins meegevallen en de route werd door iedereen mooi gevonden dus een geslaagde eerste rit en o ja ik heb Peter Brouwer nog even gebeld hij was veilig thuis gekomen vertelde hij.   

Iedereen bedankt en tot de volgende keer!

Henk van der Linden


Dinsdag 15 maart 2016 de laatste inloopavond voordat we weer op pad gaan met onze motorclub. Fred Verhees had een power point presentatie aangekondigd om nieuwe verkeersborden en regels in de wetgeving te bespreken.

De 20 leden die naar deze avond waren gekomen werden door Fred op vakkundige wijze onderwezen. Fred is zelfstandig ondernemer en docent/instructeur voor alle rijbewijzen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

De eerste Algemene Leden Vergadering van MTC HELM-OP vond plaats op dinsdag 16 februari 2016. Dertig leden hadden zich aangemeld bij wijkhuis "De Boerderij" om deze officiële gebeurtenis bij te wonen en indien nodig hun stem te laten horen. Na eerst een eerste begroeting en met een gratis kopje koffie of thee plaats te hebben genomen opende Pieter Prins, iets later als was aangekondigd de vergadering.

Na de vergadering werd de vierdaagse toerrit naar de Vogezen nog eens gepromoot middels een powerpoint presentatie met toelichting van Harrie. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De tweede inloopavond is dinsdag 19 januari 2016 gehouden bij  wijkhuis "De Boerderij" aan de Harmoniestraat 105 in Helmond en werd druk bezocht door onze leden die voor deze gelegenheid ook een introducee mee mochten brengen waar sommigen dankbaar gebruik van maakten.

Wereldreiziger R1 Sjaak hield een boeiende presentatie van zijn beleefde avonturen met zijn motortochten door diverse ijskoude en bloedhete gebieden overal op de wereld. (zie ook onze fotogalerij)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De inloopavond op dinsdag 15 december 2015 bij clubhuis van de Backstage Chavy club aan de James Ensorlaan in Helmond werd druk bezocht, het merendeel van onze club was aanwezig.

Onze voorzitter Pieter Prins informeerde de aanwezigen over de inspanningen van de laatste weken en hield een onderhoudende presentatie over zijn motorleven van 1962 t/m 2015 waarbij de vele foto's en soms ook afbeeldingen van krantenknipsels zijn rijke motorverleden illustreerden.

Alles kwam aan bod, vanaf de eerste aanschaf van een bromfiets, crossmotoren, zelfgemaakte zijspannen, met Daf-onderdelen geprepareerde motors, racemotoren tot aan zijn huidige toermodel de FJR 1300.

Met de bijbehorende anekdotes werd het een boeiende presentatie. Bedankt hiervoor Pieter!

Na de presentaties werd er nog gezellig wat na gepraat en was de eerste inloopavond van MTC HELM-OP een feit.


Bron: Koos Middeljans


prev next
  • Huldiging door leden van Mtc Helm-op

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.